Ο Μητσοτάκης αγκαλιά με την ηγεσία της Εκκλησίας για τις πιο σκοταδιστικές πολιτικές στη “θεοκρατική Ελλάδα”

Του Γιώργου Δημητρίου

Η ακροδεξιά λαϊκιστική πολιτική Μητσοτάκη φαίνεται παντού, χαρακτηριστικά ακόμη και  στο “Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων” 

Αν ήταν φιλελευθερος και δεν ήταν ιδιοτελής θα πρότεινε ταυτόχρονη Συνταγματική  μεταρρύθμιση για την Εκκλησία και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αν και πρώτα θα έπρεπε να  απαλλάξουμε το Σύνταγμά μας από το΄΄σκότος΄΄ θεοκρατισμού τύπου Ιράν-Τουρκίας και  μετά να φέρουμε το΄΄Φώς΄΄ των Αμερικανικών ΑΕΙ. 

Πελατειακές δράσεις ακροδεξιών λαϊκιστών που αναζητούν διαρκώς << ενοίκια>> και από  τα σκοτάδια της πιο βαθιάς συντήρησης και από το φως μιας σημαντικής εκπαιδευτικής  μεταρρύθμισης. Στο κόστος – όφελος αυτής της υφιστάμενης αντίφασης η ζημία είναι πολύ  μεγαλύτερη από ό,τι είναι αντιληπτό. Η πολιτικά χυδαία ΝΔ ΄΄εξαγοράζει΄΄ εκλογικά την  κοινωνία του ⅓  (του ενός τρίτου). 

ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ ΜΕ ΓΙΑΤΡΩΜΑΝΩΛΑΚΗ-ΠΑΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ 

Η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει το κοινωνικό bullying στους καταπιεσμένους  συνανθρώπους μας λοάτκι για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. 

Ο Cohen (2020) και ο Lafont υποστήριξαν ότι ο δικαστικός έλεγχος στον θρησκευτικό  λαϊκισμό της κάθε εκκλησίας μέσα σε μία δημοκρατία είναι απολύτως  απαραίτητος. Ακροδεξιοί πολυτελείας εντός της ΝΔ, αλλά και φτηνοί ακροδεξιοί εκτός από  αυτήν, “αβαντάρουν τις ακρότητες της Εκκλησίας για τους δικούς τους σκοπούς”. 

Η Εκκλησία με την δική της λαϊκιστική ατζέντα παίζει σημαντικό ρόλο στη μόχλευση των  πολιτικών,πολιτισμικών και Εθνικών ταυτοτήτων, σεξουαλικών προτιμήσεων κλπ. Δυστυχώς  προχωρά σε αμφισβήτηση πολλών από τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Oλιγοπωλητές, Εκκλησία, ΝΔ- Πασοκ, είναι κρίκοι της ίδιας πολιτικής  αλυσίδας΄΄διαφθορικών΄΄ αξιών που μας πτώχευσε το 2012 και θα το ξανακάνει. Μιά  αλυσίδα που δεν παράγει τίποτα αλλά ΄΄καταναλώνει΄΄πάρα πολλά. 

Αν δείτε το ΄΄Ευρωπαικό Σ.Δ.Ι.Τ΄΄ σύμπραξης στη Μητρόπολη Πειραιώς μεταξύ  Μαρινάκη, τοπικού Μητροπολίτη και ΝΔ-Πασοκ θα καταλάβετε πώς συνεργάζονται οι  ολιγοπωλητές, η Εκκλησία, η Νέα Δημοκρατία στο επίπεδο όλων των περιφερειών του  κράτους. Προσωπικά,τέτοιες συμπράξεις παροχής υπηρεσιών τις βρίσκω τελείως  αντιπαραγωγικές για να αποτελούν προτεραιότητα στην πολιτική μας ζωή. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ 

Η πίστη στο Θεό δεν μπορεί να είναι απλώς ένα ασφαλιστήριο μιας μεταθανάτιας ζωής. Ο  διαχωρισμός ανθρώπων, ο θρησκευτικός φανατισμός κλπ πρέπει να είναι κάτι περισσότερο  από ένα λεκτικό ατόπημα. Πρόκειται για μία νομική και ηθική παραβατικότητα που  χρειάζεται ισχυρή νομική θεραπεία αντί για Μητσοτακική προστασία. 

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο να αποδοθεί δικαιοσύνη στους θιγόμενους συνανθρώπους  μας κλπ αλλά θα πρέπει να βρούμε τρόπους να σταματήσει η βεβήλωση του ονόματος του  θεού στο όνομα των πολύπαθων Λοάτκι, μεταναστών, κομμουνιστών, Ρομά, Αλβανών, Μουσουλμάνων, λαικιστών,κλπ. Η  Εκκλησία της Ελλάδος, κράτος εν κράτει, ασκεί μία μορφή δημόσιας καταπίεσης σε αυτούς  τους συνανθρώπους μας, αυτή τη στιγμή σε Λοάτκι, που είναι πιο επώδυνη από τη  σωματική βλάβη ή την οικονομική στέρηση. Είναι ξεκάθαρα ένας δημόσιος εξευτελισμός. 

Ο κ. Μητσοτακης του 40% ΄΄πουλάει΄΄σε επιχειρηματίες κάθε κλάδου, και στην Εκκλησία,  ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και τριτοκοσμικού τύπου πολιτική προστασία. Είναι κατά την  άποψή μου μια ασήμαντη πολιτική προσωπικότητα που για τις υπηρεσίες του αμείβεται με επιχειρηματικά,  μιντιακά ,εκκλησιαστικά, ένστολα και ακροδεξιά κλπ εκλογικά  πλεονεκτήματα. Αθέμιτη ,εξωθεσμική πρακτική. 

Ακόμα και εγώ, αν και με 82% αναπηρία, θα μπορούσα σε αγώνα ταχύτητας των 100 μέτρων  να έπαιρνα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο εάν οι αφέτες (τα μίντια της διαπλοκής) αντί  σήματος εκκίνησης της κούρσας με πιστόλι,θα πυροβολούσαν εν ψυχρώ τον Γιουσέιν  Μπόλντ και τους άλλους δρομείς ανταγωνιστές μου. Κάτι δεν θα χρωστούσα και εγώ στους  μοναδικούς αυτούς αφέτες; Πόσο άξιος ολυμπιονίκης θα ήμουν; 

ΥΓ.Η Ελλάδα της λαμογιάς από την εποχή Σημίτη έφτασε στο μέγιστό της με τον…΄΄εξω  απο δώ΄΄,όλοι μαϊμού εκσυγχρονιστές και φιλελεύθεροι Ευρωπαϊστες.Ευλογημένοι  Καραγκιόζηδες.. 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 

1)Arato % Cohen ,JL (2018) Κοινωνία των πολιτών ,λαϊκισμός και θρησκεία,Routledge εγχειρίδιο παγκόσμιου λαϊκισμού σς. 112-126 

2)Cohen ,JL (2020) Δημοκρατία χωρίς συντομεύσεις.. 

3)HoSang ,DM and Lowndes ,JL (2019) Παραγωγή ,παράσιτα και πατριωτική δεξιά ως  πολιτική επισφάλεια. 

4)Levitsky, S. and Ziblant, D, (2018) Πώς πεθαίνουν οι Δημοκρατίες ,Μπρόντγουει Books 

5)Marzouki ,N. , McDonnell, D. and Roy, O. (2016) Σώζοντας το λαό : Πώς λαϊκιστές της  εκκλησίας και της πολιτικής αεροπειρατούν με τη θρησκεία. Oxford University Press.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί